fbpx

Kjer se tehnologija prepleta z optiko in znanjem

Naše storitve so od nekdaj temeljile na znanju in sodobni tehnologiji. Od tega ne odstopamo niti za trenutek.

Imate vprašanje?

Kjer se tehnologija prepleta z optiko in znanjem

Naše storitve so od nekdaj temeljile na znanju in sodobni tehnologiji.

Imate vprašanje?

Optika s tradicijo, že od 1968

Za optiko Pirc bi lahko rekli, da je zanjo značilna tradicija, ki se prenaša iz roda v rod. Po starših, ki so bili frizerji se je najstarejši sin Radivoj odločil postati optik in svoje optično znanje kronal s prvim nazivom mojstra očesne optike v Mariboru leta 1959 (diploma desno). Istega leta je odprl optiko v Kopru, ter kasneje še v Ljubljani. Pri njemu sta se izobraževala mlajša brata Pavel in Odon. Pavel je odprl optiko v Ljubljani, katero sedaj vodi sin Samo, mojster očesne optike. Odon je družinsko tradicijo 23. februarja 1968 potrdil z odprtjem optike v Mariboru, katero je leta 2002 odkupil sin Rene, mojster očesne optike in jo v celoti prenovil v moderno s tehniko in elektroniko opremljeno optiko.

Rene Pirc kot nosilec dejavnosti in reference:

S tremi (3) optičnimi mojstri je DRUŽINA PIRC resnično edina, ki je bila prva na tem področju in nadaljuje tradicijo mojstrov očesne optike v Mariboru od davnega leta 1959 pa do danes!

Na strokovnem področju se je tradicija nadaljevala iz leta 1959, saj je Rene nadgradil optično znanje in z nadaljevanjem šolanja pridobil naziv mojster očesne optike (diploma desno spodaj), ki je zelo redek naziv na štajerskem področju! To je tudi uradno najvišje pozicioniran naslov v rangu optičnih znanj v Sloveniji. Študij zajema izpite iz pedagoško-andragoškega dela (pisni del in pedagoški nastop), poslovodski-ekonomski del, kontaktne leče-teoretični del, refrakcija-merjenje dioptrije-teoretični del, geometrijska in fizikalna optika, tehnologija z optičnimi instrumenti, anatomija očesa in anomalije, kontaktne leče-praktični del, refrakcija-merjenje dioptrije-praktični del, izdelava in popravilo očal. Študij je dolgotrajen in na zelo visokem nivoju. Razliko med optikom in mojstrom očesne optike lahko tretiramo enako, kot razliko med tehnikom (V) in dipl. ing. (VII).

Smo ena izmed redkih optik, ki smo se strokovno izpopolnjevali na področju Topcon OCT tehnologije (zadnja slika spodaj desno), kjer smo se srečali z vsemi znanimi oblikami očesnih bolezni, ter osvajali znanja, kako reagirati in se spoprijeti z zdravljenjem!

Po odprtju optike na Partizanski 35 (druga slika desno) se je dejavnost razširila tudi na drugo lokacijo in tako je nastala optika na Tyrševi ulici 8, kjer je še danes. V atrijski zgradbi na 100 m2 je v levem delu očesna optika, v kateri se nahaja sodobna očesna ambulanta, ter ostalo vse potrebno, kar se tiče korekcije oči z veliko izbiro korekcijskih okvirjev. V desnem delu pa je strankam na razpolago velika izbira sončnih očal različnih proizvajalcev priznanih znamk, ter dodatne aparature za lažjo izbiro korekcijskih in sončnih očal, katere imamo opisane pod rubriko “ponudba”.

Po prenovi optike smo še izboljšali kakovost naših storitev. Preglednost, enostavnost in lahka dostopnost do očal so naše prednosti, katere ugotovitve smo si z dolgoletnim delom sami pridobili.

Optika Pirc je bila leta 1986 daleč naokrog prva optika, ki je uporabljala elektronski aparat za merjenje dioptrije – autorefraktometer, ter ima v današnjem času ordinacijo, ki temelji na sodobnih napravah in tehnologiji.

Optika Rene Pirc Maribor - Potrdilo OCT

Imate vprašanje, ali potrebujete nasvet?

Pošljite nam e-mail na info@optika-pirc.com ali nas kontaktirajte na telefon 02 25 25 200. Seveda pa ste vabljeni, da nas obiščete v naši ordinaciji in optiki v Mariboru.